Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lisa tackar busschaufförensom körde henne till akuten

Lisa Ström är passageraren som fick ett epileptiskt anfall på bussen.
Nu tackar hon busschauffören som körde henne direkt till akuten.

Det var i torsdags eftermiddag som 20-åriga Lisa Ström var på väg hem från universitetet där hon studerar. På buss nummer 14 fick hon plötsligt ett epileptiskt anfall med kramper. En bekant till henne försökte ringa ambulans men fick beskedet att de inte hade någon inne. Då valde busschauffören Ian Ekblad att köra henne direkt till akuten där hon togs om hand och fick stanna över natten.

– Nu mår jag bättre. Jag har fått medicin som jag ska ta varje dag, berättar hon.

Busshistorien har engagerat många. De flesta hyllar busschauffören som struntade i regelboken som säger att man ska stanna och invänta ambulans. Enligt reglerna får busschauffören inte heller avvika från linjen. Men han ansåg att det var bättre att fortsätta fram till USÖ och ingen av passagerarna på bussen klagade.

– Det var jättebra det han gjorde. Jag har aldrig haft något liknade krampanfall och det var riktigt otäckt. Man kunde inte heller veta vad det var eftersom jag inte haft epilepsi tidigare, berättar Lisa Ström som nu vill tacka busschauffören och också de passagerare som hjälpte henne av och in på sjukhuset.

Många har också kommenterat artikeln på na.se och menar att Ian Ekblad är dagens hjälte.

– Det tycker jag också, säger Lisa.