Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liv och rörelse med festival på vanlig gata

Ideella föreningar på norr fyllde än en gång Gamla gatan med liv och folk med en festival.

Annons
Gatufestivalen fyllde Gamla gatan med liv och rörelse under några timmar på lördagen.

örebro. På gatufestivalen fanns det bland annat en designmarknad, utekafé med livemusik, försäljning av konst och smycken, en möjlighet att testa på att måla graffiti och en hel del annat.

– Det är kul att bara får flytta ut verksamheten från Kafé Deed. Vi gör samma saker på gatan som vi gör inomhus, säger Annika Sundberg från Café Deed.

Café Deed är en av de föreningar som arrangerar festivalen. Övriga föreningar är Ideellt utvecklingscenter i Örebro, Örebro föreningsråd, Volontärförmedling Örebro, Föreningarnas hus, Bra Begagnat, Världsbutiken Örebro, Kulturhuset Örebro, ABF och Art Kod.

– Det här är det civila samhället som står bakom. På marknadsafton är det kommersiellt medan det här är föreningar som gör något kul för Örebroarna på norr, säger Annika Sundberg.

Paula Hernandes från Mexico, som jobbat två år i Örebro på Atlas Copco, var en av dem som besökte festivalen. Hon var där med sin syster Veronica Hernandes, som var på tillfälligt besök.

– Det är väldigt trevligt när de säljer saker så här, och det är fint att folk visar vad de har gjort med sina händer. Jag har köpt muffins av vänner som säljer här och ska köpa ett gosedjur, säger hon.

Annons