Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljudet av ett regn

 
Väderskolan
Visa alla artiklar

I helgen var jag på Rival i Stockholm och såg en konsert med Helen Sjöholm. De flesta av hennes låtar berörde verkligen och då förstod jag att även sånger med texter om väder kan få en att kännas sig både glad och ledsen. Främst en låt av Billy Joel men med svensk text fastnade i mitt hjärta. Jag vill gärna dela med mig av delar av denna text:

Jag hörde om en man på en ö dit inga båtar kom, i ett hus som togs av århundrades storm. Han måla berg, forsar och djur i vild terräng, dag som natt han hörde inte ljudet av ett regn. Han hörde inte ljudet av ett regn.

Jag hörde om en kvinna som levde hela livet i en skog, utan tak över huvudet, utan skydd när regnet slog. Och hon jublade högt när blixtarna rev upp himmelen för hon ville känna smaken av ett regn. Hon ville känna smaken av ett regn.

Blir du lika trött och uppgiven som jag när du hör regnet falla över våran stad. Jag kan vara stor och stark här utan dig så länge solen vakar och lyser över mig.

Om någon skulle vara sugen att höra hela denna sång live så turnerar Helen Sjöholm runt i Sverige med denna konsert under våren.