Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljung: "Erik kommer höja nivån"

Erik Moberg är ÖSK:s första nyförvärv. Tränaren Peo Ljung är nöjd med tillskottet.
– Han vet exakt vad som väntar oss, säger Ljung om Moberg.

ÖSK:s avancemang säkrades för snart två veckor sedan. Men klubben har inte legat på latsidan för det.

– Det har varit hektiskt. Semester är väl kanske inget ord man ska använda, utan vi har jobbat hårt, bland annat med att få Erik i hamn, säger Peo och fortsätter.

– Det kommer lite ledighet längre fram. Men fram till dess ska jag inte tala om hur mycket jag jobbat, för då tror du inte jag är klok i huvudet, säger Peo och skrattar.

Och i går blev alltså Erik Moberg, backen från Åtvidaberg, klar för ÖSK. Ett nyförvärv Peo Ljung är tillfreds med.

– Det finns flera saker som är bra med det här. Det ena är hans bakgrund som hyfsat lokalt förankrad. Man ska inte stirra sig blind på det, men när det också finns med i bilden värmer det och det är en liten plusmeny.

– En annan sak är hans karaktär och personlighet. Hans sätt att vara. Man kan se ledaregenskaper som kan få spelare att växa på planen, men även utanför. Sedan har han allsvensk erfarenhet. Det är viktigt att få in spelare som kan nivån, där våra unga spelare kan få förståelse för vilket arbete som gäller. Han vet exakt vad som väntar oss.

Hur beskriver du honom som spelare?

– På planen gillar jag inte att sätta etiketter, men han är en positionssäker försvarsspelare med ett skandinaviskt tänk och det var också viktigt. Ute i världen kan man säkert hitta duktiga markeringsspelare eller så, men vi letar mer efter en mix av positionsspel och man mot man och den mixen kan skandinaviska spelare lite bättre. Därför passar Erik in bra i den beskrivningen, säger Ljung och fortsätter:

– Det finns många bitar som är positiva och kanske den allra viktigaste är att han med detta beslutet så tidigt som det kom, har visat att han verkligen vill vara här. Och det är jätteviktigt.

Därmed spetsar ÖSK till sin backuppsättning.

– Jo, men man kan också säga att vi varit på ett minimum ungefär vad vi tål när det gäller försvarsspelare. Försvarsspelarna var de vi hade minst av under året. Just backbiten bygger vi ett antal som ska fungera över 30 tuffa allsvenska omgångar. Erik puttar itne undan någon, utan det finns plats. Däremot kommer han höja nivån.