Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljung: "Henke är en mjuk person"

Peo Ljung såg en stjärna födas när Henrik Larsson dök upp i Helsingborgs IF som tonåring. I kväll möts de på varsin tränarbänk på Behrn arena.

Peo Ljung var en relativt anonym back i Helsingborg, åtminstone om man jämför med den karriär som gjorde Henrik Larsson till en internationell superstjärna och en av Sveriges absolut mest framgångsrika fotbollsspelare någonsin.

- Vi har och har alltid haft en bra relation. Jag var i HIF när han kom dit från Högaborg. Henke är en bra man på väldigt många sätt. En person som är mjuk och varm mot dem som står honom närmast, vilket kanske inte är den bilda av honom som media förmedlar, säger Ljung med ett leende.

Ljung leder ÖSK i nykomlingsmötet, och har med sig elva poäng och en fullt godkänd inledning av allsvenskan 2014.

Henke Larsson har haft en tuffare start med Falkenberg, som bara fått med sig fyra poäng av 21 möjliga.

Är du överraskad över att Henke efter en så stor karriär som spelare valt att bli tränare på hemmaplan?

- Nej, det är jag inte. Att han skulle glida över i en annan roll inom fotbollen förvånar mig inte alls. Det som möjligen överraskade var när han började tränarkarriären i Landskrona Bois i stället för att fortsätta i en ledarroll i Helsingborg när han slutade spela. Jag vet inte hur turerna gick, men jag gissar att de inte hittade rätt roll och att det därför blev så. Och på så vis undvek han också det svåraste som finns - att ställa sig som tränare framför killar du just spelat med, säger Peo.

Som är övertygad om att Henke Larsson har mycket att ge svensk fotboll som tränare.

- Han har en enorm erfarenhet som spelare på internationell nivå. Sedan gäller det förstås att översätta de kunskaperna till svenska förhållanden.

ÖSK-tränaren är också väl medveten om att Falkenberg blivit något av ett spöklag för örebroarna. Fyra möten de två senaste åren utan närkingsk seger.

- Det vet vi, och det är definitivt något vi vill försöka göra något åt. Men vi vet också att det inte kommer att bli en lätt uppgift. Falkenberg har varit där och tävlat i varje match hittills, även om de inte haft så många resultat med sig. Jag väntar mig inget annat än en stenhård fajt, säger Ljung.