Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljung: "Jag var bombis på Nkili"

ÖSK har inlett superettan med två segrar. Drömöppning?
– Nja, en öppning som är bra. Men mer än så är det inte, säger tränaren Peo Ljung.

ÖSK följde upp 2–0-segern mot Värnamo med en ny triumf. Denna gång mot förväntade topplaget Gif Sundsvall med klara 3–0. Mycket tack vare en bra första halvlek.

– Den är vi nöjd med. Då spelade vi den fotboll vi vill göra. Skapade mycket chanser och vann tillbaka bollen snabbt, analyserar Peo Ljung.

ÖSK gick till pausvila i tvåmålsledning. I andra halvlek ville man kontrollerat kunna spela av matchen. Men efter ett avslut tätt utanför ena stolpen av en friställd Ahmed Yasin tog Sundsvall över spelet allt mer. Robbin Sellin fick exempelvis två utmärkta lägen med bara några minuters mellanrum. Oscar Jansson räddade båda gångerna.

– Det var en period där när Oscar Jansson får visa sig att han är precis en så duktig målvakt som vi alla vet, berömmer Peo Ljung.

Med en kvart kvar fick Shpetim Hasani chansen att döda matchen. Anfallaren blev frispelad av Ahmed Yasin men volleyn från nära håll gick utanför.

– Just då var vi lite stökiga och rufsiga, beskriver ÖSK-tränaren.

Motåtgärden blev ett par byten. Några minuter senare hade inhopparen Marcus Astvald på en kontring hittat en fri Ahmed Yasin som fick sätta 3–0 bakom Oscar Berglund.

– Förra gången var jag mest nöjd med lagets karaktär. I dag är vi nöjda med det spelmässiga i halva matchen och mycket karaktär i andra halvlek. Den här jättefullträffen är det inte men vi är naturligtvis nöjd att vi gör en så bra match mot en så kvalificerad motståndare som Sundsvall, sammanfattar Peo Ljung.

Tycker du att man kan säga att ni fått en drömöppning på serien?– Nja, vi har haft ett klurigt spelschema. Värnamo är ett bra lag. Med tio man kunde man ro in en poäng på Söderstadion. Vi lyckades kravla oss igenom den premiäromgången på ett sjysst sätt. I dag gör vi en bra första halvlek som grundar segern. I andra halvlek är det en helt annan känsla. En öppning som är bra men mer än så är det inte.

Sina tre byten förklarar Peo Ljung så här:

– Samuel Wowoah fick en smäll mot låret tidigt efter paus. Jag tyckte han påverkades av lårkakan och blev lite svagare. Därför plockade vi av honom.

– Ayanda Nkili visste vi i förväg att han inte skulle klara 90 minuter eftersom han haft en känning i höften.

– Sedan var frågan var det tredje bytet skulle tas. Det hade kunnat bli några av våra två toppar som hade kroknat. Jag tyckte ändå de hjälpte laget bra både framåt och bakåt, särskilt när Skulason fick lite för mycket boll ett tag. Jag kände därför att Kalle Holmberg kanske var den som kroknade först av de fyra på de offensiva positionerna.

Mot slutet av matchen stod flera ÖSK-spelarna ute på planen och stretchade varje gång spelet blev avblåst.

– Det säger lite om karaktären i laget. De är beredda att göra vad som krävs. Vi hanterar favoritskapet med stenhårt jobb, och då tar man slut i fotbollsmatcher. De gjorde helt rätt.

Om Nkilis debut i startelvan säger Peo Ljung:

– Han är jätteduktig. Jag känner honom som person, hans karaktär och kvalitéer sedan tidigare. Jag var helt bombis på den rekryteringen. Han är en av många spelare i truppen som har potential. Det är kul att jobba med honom, han är målmedveten och professionell.