Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljung: Jag vill se mera klös

Efter säsongens första bortaförlust är ÖSK-tränaren klar i sin analys:
- Vi tog inte tillvara på chanserna.

Statistiskt sett dominerade ÖSK första halvlek på Guldfågeln arena. Men i målprotokollet stod det 1-0 till hemmalaget. Detta efter en ren bjudning från mittbacken Erik Moberg efter bristande kommunikation med målvakten Oscar Jansson.

- För mig handlar allt om förberedelser. Och det handlar om tid. Det var inget svårt läge men blev det eftersom vi inte ville identifiera det i tid, säger han om upphovet till Kalmars ledningsmål.

Vad sa ni till varandra i pausen?- Det fanns småbitar vi kunde korrigera. Men det mesta handlade om bolltappen vi gjorde i lägen som satte oss i svåra situationer. I vanliga fall hade vi sagt att vi ska fortsätta göra det vi gör för att se om vi inte kan göra de här avgörande målen. Nu hade vi liten nackdel för att vi låg under med 1-0.

- Men att vi skulle sluta spela oss via mitten genom att slå långt, det är inte vår idé. Det får de göra. Det här var en match där det blev tydligt att två helt olika stilar möttes.

Trots att Kalmar gjorde 2-0 tidigt i andra halvlek tyckte Peo Ljung att möjligheten till poäng ändå var god sett till det spelmässiga.

- Gör man rätt saker är det tid att vända. Även efter att vi låg under med 2-0. Hade vi varit effektivare i våra avslut hade vi tagit poäng i denna match. Jag vill se ännu mer framåt, att det är ännu mer klös i det vi gör.

- Men vi hade inte det. Vi gjorde vad vi kunde men hade inte kvalitén. Och kanske inte heller orken att bränna på det sista lilla krutet framåt.

Det fanns en detalj i det egna spelet han inte riktigt var nöjd med.

- Det fattades den tempoväxling vi vill ha i vårt spel. Den rätta tryggheten var inte där när vi ville gå framåt. Vi sliter med detta på bortaplan. Även om det här är Sveriges bästa gräsplan kan man se den skillnaden jämfört med vårt agerande hemma på konstgräset.

Att Kalmar konsekvent satte hög press på ÖSK i uppspelsfasen bekymrade mindre.

- De får jättegärna sätta hög press. Det är bara utmanande för våra spelare, det har jag inga problem med alls. Vi har ett lag som är sugna på att plocka fram nycklar mot det, säger Peo Ljung med tillägget:

- Kan vi bara skrapa bort bjudgrejerna blir vi bättre.

I slutet av matchen

bytte han in 18-årige anfallaren Christer Lipovac som därmed fick göra allsvensk debut.

- Mycket glädjande. Christer är en spelare vi tror mycket på. Både nu och framåt. Det är kul att ge honom möjligt att spela i allsvenskan, säger Ljung.