Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljung: "Läget kunde inte blivit svårare"

Små detaljer gav stort utslag när ÖSK släppte Åtvidaberg otäckt nära.
– Läget kunde inte blivit svårare, men vi klarade det, säger ÖSK-tränaren Peo Ljung.  

Förhandssnacket hade mest handlat om Åtvidabergs misstag att spela Mohammed Abubakari trots att anfallaren saknade arbetstillstånd. När matchen väl började saknades anfallaren från Ghana och Åtvid blev paralyserat av ÖSK:s pigga start upp till 3-0.

Men att den svajiga starten skulle bero på veckans turbulens köpte inte Åtvidabergs tränare Peter Swärdh.

– Jag har väldigt svårt att säga att det skulle vara en bidragande orsak till vår första halvlek. För många gjorde inte jobbet. Jag vill inte lägga det på den parametern. Jag tycker att vi har hanterat det som varit och visade att vi kan vända en matchbild, säger han. 

Högre pressEfter 3-0 till ÖSK i paus kröp Åtvidaberg närmare. Både i pressen och i målprotokollet.

– Vi klev upp lite tuffare i deras uppspelsfas och de fick inte kontrollera lika mycket som i första. Tidigt mål sedan fick vi lite medgång och ett 3-2-mål. Där och då har vi lite tryck. Ska jag vara missnöjd med något ska det vara våra avslut sista tio-tolv minuter. Jag tycker vi gör en bra andra halvlek och stör ÖSK hela vägen in, konstaterar Swärdh.

Försvarsspelet mitt på planen sämre ÖSK:s tränare Peo Ljung:

– Det som vi inte hanterade i andra halvlek var hur vi spelade vårt försvarsspel mitt på planen. Det var stor skillnad på det. Ibland är det de små detaljerna som ger stor effekt och gör att matcherna svänger åt olika håll. Den detaljen gjorde att vi inte såg likadana ut i andra halvlek jämfört med den första, säger han och tillägger om den nerviga reduceringen tidigt i andra halvlek:

– Det kan inte bli svårare än att släppa till 3-1 direkt, 3-2 efter och ändå försöka göra någonting och vinna matchen. Men vi klarade det.