Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljung: "Måste vaska fram vassare chanser"

ÖSK-tränaren Peo Ljung har hittat en detalj han vill förbättra mot Djurgården i kväll.
– Vi måste vaska fram vassare chanser framför motståndarens mål, säger han.

Utvärderingen efter Gefle är gjord. Förlusten förändrar inte den målsättning truppen fastslog inför förra veckan.

– Vi har ännu fem matcher på oss att korrigera vårt mål, säger Peo Ljung.

Trots förlusten föll många bitar på plats spelmässigt. Men en förbättring hoppas han se redan i kväll:

– Jag hade önskat lite vassare chanser och mer tydlighet framför deras mål i straffområdet. Det blir en viktig del av den offensiva planen mot Djurgården.

15 raka utan förlustStockholmslaget kommer till Behrn arena med en förlustfri svit på 15 allsvenska matcher. Men det skrämmer inte.

– Vi kan vänta oss ett annat spel än senast. Deras starka period för lite repsekt med sig. Men jag hoppas vi kan skaka om dem, säger Peo Ljung.

– I mina ögon kan alla lag slå alla i allsvenskan. Jag har hittat svagheter vi hoppas kunna utnyttja.

Atashkadeh får väntaÖSK-tränaren vill inte avslöja någon startelva. Men i och med Alhassan Kamaras inträde finns det flera alternativ framåt bredvid Shpetim Hasani. Förutom Ahmed Yasin och Marcus Astvald är också vårens målkung William Atashkadeh på väg tillbaka. Men inte med i matchtruppen ännu.

– Med tanke på Williams skadehistorik har vi lagt extra lång tid på varje platå innan han går vidare till nästa. Vi vill inte stressa fram honom. Efter den här matchen tar allsvenskan uppehåll vilket ger honom mer marginal, förklarar Peo Ljung.

Vid midnatt stänger fönstretI dag fredag stänger också övergångsfönstret vid midnatt. ÖSK-truppen tycks spikad.

– Jag tycker vi hanterat perioden bra. Vi har varit noga med vilka vi värvat. Det är bra karaktärer som snabbt kan smälta in. Sedan tar det förstås tid innan alla hittar varandra på planen, säger Peo Ljung som också märkt av örebroarnas engagemang:

– De jag träffat på stan ger oss sitt stöd och uppmuntran. Samtidigt kan man läsa av frustrationen efter matcherna. Men så är det för oss i laget också. Man måste tillåta sig det innan det är dags för nästa match.