Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljung om alla kryss: "Hade hellre vunnit"

1-1 – för femte gången på de sex senaste matcherna. Tio bortsprungna poäng  som kan äventyra ÖSK:s avancemang till allsvenskan.
- Vi hade hellre vunnit, säger ÖSK-tränaren Peo Ljung om alla kryss.

När streckstriden om en allsvensk plats ska avgöras radar ÖSK upp ”par i streck”.

1-1-matcher tycks ha blivit lagets melodi.

Om inte Ahmed Yasin avgjort med sitt 2-1-mål i slutet mot Assyriska hemma hade ÖSK spelat 1-1 sex (!) matcher i rad.

Men till skillnad från de tunga poängförlusterna mot Ängelholm och Brage, då ÖSK tappade en 1-0-ledning, kändes poängen i Östersund mer som en vunnen sådan.

- Det är fantastiskt utmanade att möta Östersund för det är olika sifferkombinationer och spelare på positionerna hela tiden . Vi hade inte grottat ner oss för mycket i det eftersom det är ett hopplöst läge, men hade förberett två scenarier i grova drag och det kom ett tredje. 

Och vilket var det tredje?

- De har använt sig av 3-4-3-uppställning nästan hela året och 4-1-3-2 i de senaste matcherna . I den här matchen såg det mer ut som 4-3-3. Det blev en spännande utmaning för oss och för spelarna att lösa de problem som uppstod på planen, säger Ljung och fortsätter:

- Oavsett sifferkombinationer vet vi att Östersund är väldigt glada i att pilla med bollen på mitten. I dag vann vi fler bollar på mitten än vad vi gjort på hela säsongen men problemet var att när vi vunnit bollen så var det dålig kvalitet och precision i första passningen som gjorde att vi tappade bollen alldeles för snabbt och alldeles för ofta. Framför allt i första halvleken och det satte sig lite på självförtroendet. I andra halvlek fanns ännu tydligare lägen som vi kastade bort.

Med lite tur hade ÖSK fått med sig alla tre poängen hem. Bland annat nickade Kalle Holmberg i stolpen på stopptid.

- Jag tycker att vi hade ett antal farliga chanser och jag hoppats att vi kunnat göra ett mål till på. Det var en det var en tuff match, säger Ljung.

Östersunds brittiske tränare Graham Potter tycker att det var en bra superettamatch.

- Vi var det bättre laget sett över hela matchen men chansmässigt var det jämnt. Jag är stolt över spelarnas kurage och mod. Vi blev lite straffade i andra halvlek men Örebro är ett bra lag med bra organisation och bra spelare, säger Potter.

I ÖSK tvingades Ayanda Nkili inleda på bänken efter sin förkylning. Sydafrikanen hoppade in i den 77:e minuten då Mohammed Saeid utgick.