Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljung om nedflyttningen: "Inget som chockar oss"

ÖSK-tränaren Peo Ljung tog nedflyttningen till superettan med fattning.
– Det är ingenting som chockar oss, säger han.
Istället valde han att se in i framtiden med tillförsikt.

Peo Ljung hann med 19 säsonger i HIF som spelare och ledare och är en av endast elva spelare i HIF:s historia som spelat över 500 A-lagsmatcher.

Före matchen tackades han av HIF:s supportrar på en stor banderoll för sina insatser för klubben. Men det uppmärksammade aldrig Ljung.

–Jag var lite sen ut till matchstart och såg inte det. Det värmer så klart och jag får tacka fansen, jag har delat så mycket med dom. Synd att jag var så slarvig och inte kom ut i tid, säger han lite ursäktande.

Ljung valde att inte ens ställa upp på intervjuer före avspark. Istället slöt han sig med laget inne i omklädningsrummet.

–Det är jättemycket känslor som bubblar i kroppen när man kommer in här. Mycket som sköljer över en. Men det är ingenting som jag känner hindrade mig i mitt uppdrag att komma hit och leda ÖSK på bästa sätt.

Trots Valdet Ramas kvitteringsmål på övertid tvingades Ljung se sitt lag rasa ner i superettan.

– Det har vi haft tid att tänka på och det är ingenting som chockar oss nu. Det är skitjobbigt när och var det händer men att det skulle hända har vi haft tid på oss att hantera. Vi har under en period jobbat med två spår när det gäller organisationen och redan kommit en bit på väg när det gäller att bygga det nya ÖSK, säger han.

Varför åker ni ur?

– Det har med kvalitet att göra så klart. Vi har inte varit tillräckligt spetsiga i vår kvalitet.

Ljung valde att redan på Olympia förbereda laget för superettan och ställde en framtidselva med åtta lokala produkter på benen. Plus Shpetim Hasani som spelat i Degerfors och rotat sig med familjen i Örebro. Shpetim följer med laget ner i superettan.

– När vi värvade Shpetim visste vi att vi fick in en bra allsvensk forward med lokal anknytning men i superettan blir han en topp-topp-forward, säger Ljung som även hoppas att korttidslånet Alhassan "Crespo" Kamara blir kvar i klubben om ekonomin tillåter.

Var det framtidens ÖSK vi fick se i dag?

– Visst är det så. Belackarna kan vifta med att vi inte har några resultat, men det är inte bara det. Det handlar om en identitet, ett sätt att jobba, och jag är övertygad om att våra samarbetsparters vill stötta Närkefotbollen. Vi ska vara en spegel av hur den mår. Både jag och "Alec" (Alexander Axén) är en byggare och vårt uppdrag är att bygga en så bra miljö runt de här spelarna som det bara går.

Vad har du för synpunkter på målvaktsfrågan?

– Det har varit en frågeställning och ett problem för ÖSK från början, medger Ljung.

Vill du ha in en ny målvakt?

– Det kan jag inte svara på. Det beror på vilka resurser vi har och hur pusslet ska läggas. Jag vet att vi sitter på beslutet eftersom de har kontrakt båda två. Har vi råd att behålla de här två? Det vet jag inte.

– Det klubben har gjort bra är att man bäddat så att bara fyra spelare har utgående kontrakt, Patrik Anttonen, "Mange" Wikström, Samuel Wowoah och Boris Lumbana. Vi sitter på beslutet när det gäller övriga spelare och bättre än så kan man inte få det. Vill spelare inte följa med ner i superettan så sitter vi på beslutet.