Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljung: "Sportklubben är ett lag"

Oavgjort med mersmak borta mot ett av allsvenskans bästa hemmalag. Peo Ljung var belåten efter 1-1 mot Åtvidaberg.
– ”Sportklubben” är ett lag, säger han.

Med det syftar han framför allt på den optimism och glädje som finns i ÖSK numera, trots det prekära tabelläget.

– Jag har hittills inte träffat någon som hängt med huvudet. Det finns en framtidstro i det här gänget som jag beundrar. Det är ju bara att se på alla de här sammanlagt åtta matcherna jag varit med nu. Vi har verkligen varit med i samtliga av dessa. Vi har visat att vi verkligen vill, säger Ljung.

Ahmed Yasin fick göra debut från start. Vad säger du om hans insats?

– Han stod precis för det som vi bad honom innan match, det vill säga optimism. Det var riktigt roligt att se honom i dag.

Det blir angenäma problem att ta ut laget när Tobias Grahn och Kalle Holmberg är tillbaka?– Jag ser inte det som något problem. Jag har gärna 20 spelare jag kan ta ut istället för att inte ha någon över huvud taget.

Vad säger du annars om matchen?– Inledningen av matchen var inte alls bra och passningsspelet var rent ut sagt bedrövligt. Men i den andra halvan av halvleken händer Vi lyckades komma till betydligt fler öppna lägen än vad vi gjort tidigare. Kul att se att vi gjorde saker som vi tränat på under veckan. Det glädjer ett tränaröga.

Glädjande var dock inte att Åtvidaberg tog ledningen direkt i andra halvlek.

– Jag hade gärna sett att vi haft ledningen med oss i första halvlek. Nu blev det inte så. Men vi visar karaktär som kan komma tillbaka trots underläget. Jag är jättenöjd med killarnas insats i den här matchen, säger Ljung.