Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljung: "Vår position känns bra"

Vårens målsättning är infriad. Men helt nöjd är inte ÖSK-tränaren Peo Ljung. "Jag skulle vilja ha några fler poäng", säger han.

Inför den allsvenska återkomsten satte ÖSK upp ett första delmål för säsongen 2014 vid sidan om det övergripande att åter etablera sig i landets högsta serie. Vid sommaruppehållet skulle laget vara ett stabilt mittenlag. ”Är vi där i sommar är vi jättenöjda och glada så långt”, sa tränaren Peo Ljung i NA tio dagar innan premiären.

Trots att den tolfte omgången ännu haltar går det att konstatera att ÖSK kommer nå detta första mål. Efter matchen mot Djurgården ligger laget nia och tillhör seriens mittenskikt.

– På så sätt har vi en position i tabellen vi i förväg köpt alla dagar i veckan. Vi kanske till och med kommer ligga före en del meriterade lag beroende på hur resten av omgången slutar.

– Positionen får vi därför känna som bra. Sedan hade vi också tippat hur många poäng vi skulle ha och dit har vi inte riktigt nått upp.

Sätter ni en ny målsättning till omstarten i juli?

– Ja, antingen till den eller tills transferperioden har stängt i mitten av augusti. Den kan stöka till läget en del som är bra att ha med sig i vårt arbete med ny måslsättning.

Är det skönt att uppehållet kommer nu?

– Nja, vi har vetat det ska komma hela tiden så det har jag inte reflekterat över. Men jag kan säga som så här att vi får en liten smak av hösten när Ilir Berisha och Robert Åhman Persson nu kommer in i matcherna och vi har en Crespo som ligger på vänt.

– Jag tror få allsvenska lag kan skaffa tre så tunga nyförvärv, en i varje lagdel, till höstsäsongen. Det känns som att till hösten ska vi kunna kliva upp något snäpp i vår kvalité. Det är nämligen förödande för ett elitlag att leva helt utan konkurrenssituation på det sätt som vi gjort under nästan hela våren. Vi har trots det lyckats knipa poäng och vinna en del matcher.

ÖSK-tränaren var märkbart besviken över att inte få någon poäng med sig från våravslutningen mot Djurgården.

– Jag tror vi vunnit matchen om vi gjort 1–0 på Shpetims chans. Jag är också säker på att vi vunnit om vi hade kunnat hålla disciplinen. Men det är en sak där vi har mycket att lära. I disciplinen att fortsätta jobba metodiskt vidare, där har Djurgården kommit mycket längre än oss. Det är saker vi får lära oss.

Ni har inte gjort ett spelmål på hela maj månad. Vad tänker du om det?

– Om du ser Shpetims jätteläge så finns det inte så mycket mer att göra. Senast vi spelade match här hemma hade vi 26–4 i avslut. Har man ett spel som visar de siffrorna finns ingen anledning att ändra. Det är bara att fortsätta jobba och plocka fram större kvalitet. Allt är från situation till situation.

– I dag har vi 14 också avslut mot ett lag som är svåra att knäcka. Djurgården har spelat många oavgjorda matcher och vi har ändå 14 avslut. Men vi får jobba vidare och lära oss vad som krävs i allsvenskan för att sätta dit chanserna.