Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljung: "Vi trummar på"

ÖSK har inlett allsvenskan med två raka segrar. Då kan inte ÖSK-tränaren hålla tillbaka sin belåtenhet:
– En bra start på serien, säger Peo Ljung.

Tre poäng mot Mjällby i en match som hemmalaget ÖSK dominerade stort spelmässigt. 61-39 i bollinnehav, 21–5 i totala avslut och 9–1 i avslut på mål. Siffror som understryker det rättvisa i segern. Det höll också gästernas tränare Lars Jacobsson med om.

– Tittar man till statistiken är det inte så konstigt resultat. Men det känns lite jobbigt att vi släpper in Örebros segermål på en hörna, något som vi var så väl förvarnade om, säger han och syftar på Shpetim Hasanis klockrena nick i den 87:e minuten.

Peo Ljung menar att matchbilden påminde mycket om hur det kunde se ut under fjolåret i superettan på Behrn arena.

– Vi har en matchbild vi är bekväma med. Vi skapade tillräckligt många chanser av hög kaliber för att det skulle komma ett mål. Nu gjorde vi det på en fast situation, det kunde dykt upp tidigare också. Men jag är förstås mycket nöjd, säger han.

ÖSK fick kort före avspark ändra i sin startelva. Lagkapten Magnus Wikströms lårmuskel behövde fortsatt vila och han ersattes i mittförsvaret av Ayanda Nkili.

– Vi fattade beslutet sent på uppvärmningen. Men vi trummar ändå på. Det gör man inte om man inte har en starkt mentalitet och bra stämning i laget. Där har vi kommit jättelångt och det känns jättebra, säger Peo Ljung.

– Vi har en grupp som består av många informella ledare. Det gör att vi ändå kan hitta nya vägar framåt trots att flera tunga pjäser försvinner. En stor eloge till truppen som kan hantera de här svåra situationerna.

Sam Mensah, nyförvärvet från Östersund, fick nu göra sin första allsvenska match från start. Han gjorde det som defensiv balansspelare på mitten trots att han kanske utåt mest lanserats som ett alternativ på ytterbacksplats. Men ÖSK-tränaren menar att 24-åringen från Ghana tidigt förberetts för att kunna vara ett mångsidigt alternativ.

– Han är en versatile player, har spelat på många olika positioner i Östersund. Vi har haft en medveten strategi om att värva spelare som kan spela på många olika positioner. Sam var ett av de medvetna valen. Han har själv en attityd och medvetenhet om att han i första hand vill hjälpa laget och spelar var vi än sätter honom, förklarar Ljung.

– Jag skulle tippa på att han trivs i kväll. Han gjorde en bra prestation och är en skicklig spelare. Det ska bli spännande att se var vi kan leda honom.