Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljung ville inte prata Yasin

Efter förlusten mot Norrköping var ÖSK-tränaren Peo Ljung rejält besviken.
På resultatet. Men också på lokalpressen ”som inte fattar någonting”.

0–1 mot Norrköping samtidigt som bottenkollegan Gefle vann med samma siffror mot Sundsvall. Ännu en kväll som slutade i moll.

– Jag är jättebesviken på resultatet. Det är effektiviteten som felar i dag, säger Peo Ljung.

– Annars är jag nöjd med mycket annat. Spelarnas inställning, hur vi tar oss an uppgiften och sliter för att få medgång.

Avvaktande startNorrköping inledde medvetet avvaktande eftersom man förväntade sig ett hemmalag som skulle chansa lite extra framåt direkt från start.

– Vi var kanske lite för fega, det får jag ta på mig. Jag ville inte vi skulle gå bort oss. När jag studerat ÖSK har jag sett ett helt annat lag med ett större go än tidigare i år, förklarar IFK-tränaren Janne Andersson.

Första halvlek blev lite avvaktande. ÖSK tilläts växa in i matchen. I halvtidsvilan beordrade Peo Ljung ytterbackarna längre fram.

– Jag ville få med dem mer i våra anfall. Men den möjligheten blev svårare när Norrköping fick sitt mål och kunde krypa längre bakåt, säger han.

– Jag tycker ändå vi fick fram det vi ville av vårt spel. Men vi lyckas tyvärr inte vinna matchen.

Yasin i startelvanI startelvan hade ÖSK-tränaren möblerat om på mittfältet. Tobias Grahn var tillbaka från start och bildade central duo med Mohammed Saeid. Daniel Bamberg återfick högerkanten. Största överraskningen var valet av Ahmed Yasin som vänstermittfältare. Men hur Peo Ljung tänkte om det ville han inte delge omvärlden.

– Jag valde Yasin i kväll. Han är ett av många bra alternativ vi har i laget.

Du startade senast med Kalle Holmberg där. Varför ändrade du?– Jag diskuterar inte taktiska dispositioner.

Vad ville du få ut av det valet?– Du hör vad jag säger: det är inget jag pratar med dig om.

Vill du kommentera Yasins insats?– Jag har sett honom bättre och jag har sett honom sämre.

Lite senare kom frågan om ÖSK:s utsatta tabellposition upp. Då fick NA en ny släng av ÖSK-tränaren:

– Redan i somras när vi skulle möta Gais talade lokalpressen om att det var den viktigaste matchen på många år för klubben. Den som påstår det, med så många omgångar kvar, fattar inte någonting.

– Allsvenskan är ett tålmodigt arbete. Men den här förlusten är tyngre att hantera eftersom marginalerna krymper i takt med att möjligheterna att ta poäng blir färre.

Irriterat mot domarenUnder matchens gång visade båda lagen stor irritation över färske allsvenske huvuddomaren Lars Olssons sätt att leda den. Mest absurd blev en situation i andra halvlek när ÖSK jagade kvittering och det plötsligt fanns två bollar på planen samtidigt. Dessutom väldigt nära varandra utan att spelet blev avblåst. ÖSK:s Daniel Bamberg tilläts slå ett inlägg som gav en målchans.

– Jag brukar inte vilja kommentera domarinsatser efteråt. Men om det blivit mål i samband med det inlägget hade det varit årets skandal i svensk fotboll. Två bollar som i princip krockar. Så får det inte gå till, säger Janne Andersson.

Hans kollega i ÖSK var synbart missnöjd över flera olika bedömningar och pratade under matchen upprepade gånger med fjärdedomaren vid sidlinjen. Men efteråt valde Peo Ljung en låg profil:

– Jag kommenterar generellt aldrig några domarinsatser. Det tänker jag inte göra i dag heller.