Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljusnarsberg är varken värst eller sämst

Ljusnarsberg Ljusnarsberg sämst igen. Häromdagen publicerades i NA en artikel angående barn som lever i ekonomisk otrygghet. Ett lovvärt ämne, ett viktigt ämne som förtjänar att lyftas. Allt för många barn i vårt land lever under förhållanden som inte är värdiga ett land som Sverige. Det är välkänt att Ljusnarsberg innehar bottenplaceringen i den här ligan. Vi har lägst inkomster och högst skulder, samt en mycket hög andel barn som lever i hushåll med låg ekonomisk standard. Inte bara i jämförelse med andra kommuner i Örebro Län, utan i jämförelse med alla kommuner i hela landet.

Rubriken ”Här är kommunen som är värst” och formuleringar som ”ett av de sämsta resultaten i hela landet” driver hem ett tydligt budskap. Ljusnarsberg är ”värst” och ”sämst”. Det låter som en tävling, är det en turnering i ekonomisk framgång vi är med i? Siffrorna stämmer, men retoriken ger sken av att detta är resultat mellan jämlikar. Att alla kommuner började med samma förutsättningar och Ljusnarsberg var sämst på att förvalta dem. Så är det inte.

Ja, vi har fattiga barn i Ljusnarsberg. Vi har föräldrar som är arbetslösa, långtidssjukskrivna, har NPF-diagnoser, missbruksproblematik och psykisk ohälsa. Vi har människor som har flyttat hit eller blivit uppmanade att flytta hit för att det finns bostäder här. Vi har familjer med dålig ekonomi. Men vi är inte värst! Vi är inte sämst! Och barnen som inte har egna mobiler eller cyklar och som spelar fotboll i lånade fotbollsskor förtjänar en bättre beteckning.

Åsa Rosenberg

ordförande Ljusnarsbergs Majblommeförening

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel