Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

100 000 besökare väntas

Marknadsgeneral Björn Sahlin hoppas på minst 100 000 besökare på årets Kopparbergsmarken, som mjukstartar på fredag kväll och avslutas på söndag eftermiddag. Som vanligt hänger uppslutningen mycket på vädret.

Annons

– Vad jag vet nu ska det bli sol och 20 grader varmt på lördag, säger Björn Sahlin, som arran-gerat marknaden i cirka 20 år. Jag hoppas den prognosen slår in. Gör den det kan det bli mer än 100 000 besökare.

Polisen gör uppskattning

Personligen har Björn Sahlin svårt att uppskatta hur många som brukar invadera Kopparberg i samband med marknadsdagarna

–  Den frågan överlåter jag till polisen, som varje år brukar göra en uppskattning av antalet besökare, säger Björn Sahlin.

Marknaden drar igång på fredag kväll med tivoli i Rydbergsdal. I musiktältet kommer olika band att spela med början på fredag.

– Det blir både lokala grupper och band utifrån, säger marknadsgeneralen. Bland de medverkande finns Sven Zetterberg. Han har varit med ett antal år.

Cirka 500 marknadsknallar kommer och de allra flesta har varit i Kopparberg förr. Ett stort antal återkommer årligen sedan många år.

– Uppslutningen av knallar är lika stor i år som den varit de senaste åren, säger Björn Sahlin. Några direkta nyheter bjuder vi inte på i år. Utan det kommer att vara som vanligt.

Gammelmarknad

Det innebär bland annat att det blir gammelmarknad vid Stora gården med både försäljning och andra aktiviteter.

Just gammelmarknaden brukar locka mycket folk.

Förberedelserna är i full gång.På fredag förmiddag ska allt vara klart innan marknadsknallarna börjar anlända.

Mer läsning

Annons