Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

30-skyltarna på plats i centrum

Trots påstötningar har det tagit lång tid. Men under torsdagen sattes 30-skyltarna genom centrala Kopparberg upp på rätt plats.

Annons
I torsdags sattes nya 30- och 50-skyltar upp. Därmed är skyltningen utmed Bergmästaregatan korrekt.Bild: annika nygren-berg

I våras talade trafikenheten vid BMB om för Trafikverket vilken skyltning som behövdes i centrala Kopparberg efter ombyggnaden. Skyltar kom också på plats – dock inte alla. Inte heller fick alla skyltar rätt placering.

Den 30-skylt som sattes upp på före detta polishuset, i riktning mot Konstmästaregatan, var felaktigt placerad och svår att se.

I Statoilbacken skulle det också finnas 50-skyltar som påvisade den nya hastigheten för bilister på väg söderut. Några sådana fanns inte heller och därmed har hastighetsbegränsningen varit 30 kilometer i timmen från korsningen Konstmästaregatan-Bergmästaregatan till 70-skyltarna nedanför infarten till Bångbro.

Under torsdagen kom äntligen de nya skyltarna på plats. Något som borde glädja de bilister som tidigare retat sig på den felaktiga skyltningen.

Mer läsning

Annons