Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

63 ungdomar kan få feriejobb i Kopparberg

Kommunen satsar 285 000 kronor på feriejobb för ungdomar i Ljusnarsberg. Bland annat sökes sykunniga unga människor som vill jobba med sömnad till årets Opera på Skäret.

Annons

– Vår budget ska räcka till 63 platser som vardera får arbete i tre veckor, berättar Ann-Louise Björn, ungdomssamordnare i Ljusnarsbergs kommun.

Egna projekt

Förutom sommarjobb inom den kommunala sektorn, som kök, barnomsorg, vård/omsorg och vaktmästeri så finns även chansen att jobba med egna valfria projekt.

– Vi samarbetar med Leader Bergslagen och Mitt sommarprojekt. Då gör man en ansökan om något projekt man vill göra och förutom sin lön på 4 500 kronor från kommunen så finns chansen att söka projektfinansiering också av Leader Bergslagen.

Motocross och film

Förra året genomfördes två sådana sommar-projekt av kopparbergsungdomar. Det ena var att undersöka förutsättningarna för en motocrossbana i Kopparberg och det andra var ett filmprojekt med en filmturné i landet där det gjordes reklam för Ljusnarsbergs kommun.

För gymnasieungdom

Förutom samarbetet med Opera på Skärets vänner till sommaren så planeras en samverkan med Hantverksföreningen också för feriejobbarna.

Ungdomar som läser i årskurs 1 eller 2 på gymnasienivå och bor i kommunen kan söka feriejobben.

– Vi vill att hela budgeten för det här förbrukas så att så många ungdomar som möjligt får chansen att få jobba. Vi ser det som en del i en arbetsmarknadsintroduktion för att få känna på hur det kan vara att söka jobb och hur det kan vara att ta kontakter med arbetsgivare.

Mer läsning

Annons