Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allmänheten fick svar på frågor

Såväl polis som brandkår fanns i och utanför kommunhuset i Kopparberg på onsdagskvällen. Det var öppet hus och offentliga verksamheter fanns på plats för att möta allmänheten.

Annons
Jobbfrågor. Finns det några lediga jobb i Kopparberg? Fredrik Östling och Sylvia Eriksson diskuterar den lokala arbetsmarknaden med Frida Moberg från Arbetsförmedlingen.

– Vi är alltid angelägna att få in tips från medborgarna. Det är väldigt viktigt för vår verksamhet.

Henrik Andersson arbetar som ungdomspolis i norra länsdelen. Denna kväll finns han på plats för polisens räkning i kommunhuset.

– Vi har vårt kontor här i kommunhuset sedan en tid, berättar han.

Foajén i kommunhuset är full med folk. Här finns till exempel polisen, försäkringskassan, arbetsförmedlingen och Bergslagens miljö- och byggförvaltning.

Utomhus vid entrén har Räddningstjänsten parkerat en brandbil. Brandmännen Peter Jeppsson och Henrik Karlsson finns vid utryckningsfordonet för att svara på frågor och berätta om hur brandkåren jobbar i kommunen.

– Det är andra gången vi har ett öppet hus på detta vis på kvällstid, berättar Ewa-Leena Johansson (S), kommunalråd i Ljusnarsberg. Vi hade ett öppet hus så här för två år sedan ungefär och vi tycker att det kan vara lämpligt att göra så här vartannat år.

Även oppositionsrådet Ulf Hilding (M) finns med från politiken i kväll.

Ambitionen med kvällen är att öppna för medborgarkontakt, att få berätta om kommunens och andra offentliga aktörers verksamheter samt att vara tillgänglig för att svara på frågor.

Frida Moberg och Christina Björkqvist är här från Arbetsförmedlingen. De berättar om lediga jobb och ger tips och råd utifrån rådande förutsättningar på arbetsmarknaden.

– Just i dag finns det sex lediga jobb utlysta som vi känner till i Ljusnarsberg, säger Frida.

Bland annat söker Kopparbergs bryggeri folk och det behövs förskollärare och en sjuksköterska.

– Vi berättar även om lediga arbetstillfällen i grannkommuner som det är möjligt att arbetspendla till från Kopparberg, säger Christina.

Fredrik Östling är en av besökarna från allmänheten.

– Ett bra initiativ, säger han om öppet hus-kvällen.

Han är här för att allmänt få information om de offentliga verksamheterna.

Lars-Erik Pettersson och Anita Pettersson är två andra medborgare som också vill veta mer om kommunen.

– Väldigt bra med ett öppet hus. Det är så sällan vi har ärende in här. Det här är ett bra sätt för oss att få komma hit och få veta lite mer om hur de arbetar i kommunhuset, säger Lars-Erik.

I fikarummet bjuds på saffransbröd och pepparkaka. Även socialkontoret intill samt vuxenutbildningen Kopparhyttan har öppet under kvällen.

Polisen på plats. Sedan en tid har polisen sitt expeditionskontor i kommunhuset. Polisman Henrik Andersson samtalar med medborgare.
Från BMB. Nina Andréasson och Isabella Lohse svarar på frågor.
Bra med öppet hus. Det tycker Anita och Lars-Erik Pettersson att det är.

Mer läsning

Annons