Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna-Marina vill uppmuntra fler frivilliga

Av en slump kom Anna-Marina Löfgren vetskap om barnhemmet i Ghana. Själv har hon stött verksamheten i flera år. Nu vill hon uppmuntra fler.

Annons

Ett radioprogram blev startknappen. Anna-Marina berättar om hur hon via sitt arbete som hudvårdskonsulent först fick höra talas om Emelie Kanter från Göteborg som tillsammans med ytterligare en volontär börjat engagera sig för utsatta barn i Ghana.

– Företaget jag jobbar mot beslutade skänka 1 miljon till projektet. Vi konsulenter uppmuntrades att hänga på med vår förmåga. På den vägen är det.

Emelie Kanter kom 2008 som volontärarbetare till ett barnhem och upptäckte att barnen for illa. Tillsammans med sin volontärsvän Jacques Manner startade de Great Andoh. Från att ha inköpt en ödetomt, byggt och planerat kan de i dag ge 75 utsatta barn både hem och skolgång. Ytterligare barn utanför barnhemmet ska kunna gå i skolan. Enligt den hemsida paret byggt upp rör det sig om 300 barn.

Anna-Marina jobbar som platschef på friskvårdsanläggningen Värket i Kopparberg som står bakom The good run, ett motionslopp med målet att ekonomiskt stötta barnhemsprojektet i Ghana. Startavgifterna går oavkortat till barnhemmet.

– Ett liknande lopp går samma tid i Uppsala. Roligt att fler engagerar sig, säger Anna-Marina.

Mer läsning

Annons