Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu fler juleljus till advent

Förra året köpte Ljusnarsbergs kommun ny julbelysning för 300 000 kronor. Nu har julbelysningen kompletterats för cirka 20 000 kronor plus att fler inköp planeras julen 2015.

Annons

– I år har vi köpt en julstjärna samt trädbelysning till lilla parken vid resecentrum, berättar näringslivschef Tomas Larsson.

I våras utlyste kommunen en tävling om hur etapp 2 i jullampssatsningen skulle prioriteras. Ett förslag var att komplettera ljustaket som monterades på Malmtorget ifjol med en stjärna ovanför så ett stjärnfall skapades. Ett annat förslag var trädlampor vid stationen. Det fanns också en idé om inköp av en flera meter hög ljustomte för placering på stationstaket. Det förslaget skrotades.

– Ljustomten skulle kosta typ 70 000 kronor och det tyckte vi var lite väl dyrt för en sådan begränsad investering som julbelysning är. Vi bollade tillbaka det förslaget till den arbetsgrupp som jobbar med centrumutveckling, berättar Ewa-Leena Johansson (S), ordförande i kommunstyrelsen.

Istället ska ett förslag på en bredare belysningssatsning vid stationen som kan användas under en längre tidsperiod än bara under julen tas fram istället.

– Det blir en belysningsutbyggnad även i en tredje etapp till nästa år. Då ligger denna idé om ett större inköp för stationsområdet med. Och en utökning av julbelysning för genomfarten i Kopparberg, säger Larsson.

Julen år 2011 medelade Trafikverket att kommunen måste plocka ned julbelysningen i Kopparberg och i Ställdalen där Trafikverket var väghållare. Det blev ett julmörker i kommunen, vilket i sin tur ledde till kommunens investeringar i jullampor på tillåtna platser.

Mer läsning

Annons