Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bångbro redo för Sahara Hotnights

BÅNGBRO. Ljudanläggningen är bokad, varmkorv beställd och ett arbetsteam på femton namn klara. Kopparbergs rock och blues är redo för fredagens spelning med Sahara Hotnights.

Annons
Planeringsgruppen har möte. Annika Geschwind, Mattias Gustafsson, Andrea Wolf och Sören Karlsson jobbar med förberedelser inför Sahara Hotnights. Många detaljer måste kollas av innan fredag kväll. FOTO: ANDERS ALMGREN

Det är full aktivitet i föreningslokalen i Bångbro Folkets hus. Sören Karlsson sitter med papper och penna och bokar av punkt efter punkt på checklistan.

Sören, Andrea Wolf, Mattias Gustafsson och Annika Geschwind diskuterar och planerar fredagens evenemang.

– Redan för tre år sedan var det på gång att vi skulle få hit Sahara Hotnights men det sprack. Verkligen kul att vi fick den här spelningen nu, säger Sören.

– Först hade vi ett annat datum med bandet som var aktuellt men när vi erbjöds den 14 oktober tackade vi ja direkt, säger Andrea.

Sahara Hotnights spelar i Oslo på torsdag, Bångbro-folkan fredag och i Stockholm på lördag.

Biljetter i entrén

Biljettförsäljningen flyter på. 450 personer får vistas i lokalen och redan är cirka 300 biljetter förbokade. De biljetter som inte förbokas säljs vid entrén samma kväll.

Tjejerna i Sahara Hotnights är huvudattraktionen, men givetvis är ett förband bokat också.

– Vi har bokat Tantrum to blind som är en Stockholmsgrupp som gjort en hel del spelningar, bland annat i Örebro, berättar Andrea.

Före och mellan livespelningarna agerar Mattias diskjockey.

– Jag kommer att spela blandat punk, rock, garage och soul, säger han.

Föreningen bytte nyligen namn från bluesföreningen till rock och blues. Detta för att visa på sin bredd i arrangörsskapet. Med ett bredare utbud kan de ordna evenemang som kan nå ut till fler målgrupper.

– Men självklart kommer vi även att ha rena blueskvällar också, säger Sören.

Mer läsning

Annons