Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra år för Opera på Skäret

Det har varit ett bra år för Opera på Skäret. Arrangörerna sålde 10 500 biljetter till de olika arrange-mangen. Av dessa var det 9 400 som såg Carmen. – Vi har haft en rekord-säsong, säger marknads-ansvarige Sten Johannisson-Thörne.

Annons

Satsningen på Carmen blev alltså den lyckträff som Opera på Skäret hoppades den skulle bli. Men det var samtidigt en dyr föreställning att sätta upp och därför är arrangörerna i dag nöjda med att kalkylerna höll.

– Produktionsbudgeten har hållit och vi har fått ett överskott. Hur stort det är i kronor och ören kan vi inte säga förrän runt nyår. Vi håller nämligen på med en del byggenskap och där hamnar en del av vinsten från Carmen, säger Sten Nicklasson, konstnärlig ledare.

Etappvis

Det är en orkestersal och en vinterteater som byggs. Det sker etappvis och det är inte sagt när de ska vara klara.

–  Med tanke på att vi ökade från tio till tretton föreställningar och samtidigt ökade beläggningen från 84 till 91 procent, kan vi inte vara annat än nöjda. Det gick sex fullsatta tåg från Stockholm, vilket var roligt, säger Sten Johannisson-Thörne.

Satt folk utanför

Det var inte bara Carmen som lockade. Konserterna har också lockat publik.

– Dan Andersson-konserten var mer än fullsatt. Det satt folk utanför och försökta höra, berättar Sten Johannisson-Thörne.

Mer läsning

Annons