Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brudkammaren ska invigas

Kostnaden för utbyggnaden av Ljusnarsbergs kyrka beräknas till mellan 2,5-3 miljoner kronor. Nu ska Brudkammaren, som utbyggnaden kallas, invigas. Det sker på söndag i samband med högmässan.

Annons
Brudkammaren. Tillbyggnaden på kyrkan ska invigas på söndag. Exakt hur invigningen sker bestämmer församlingen i morgon, torsdag.

Det här handlar från början om ett krav att kyrkan måste ha en toalett som är anpassad för människor med funktionshinder.

– Den toalett vi hade fanns under altaret med en trappa ned och det fanns inte en chans för en människa med rollator att ta sig dit, berättar Sivert Bäck (C), ordförande i kyrkorådet.

Det beslutades att en handikappanpassad toalett i markplan skulle byggas och det blev genom en tillbyggnad av kyrkan som detta skedde.

– Det kan vara vissa detaljer gällande inrättningen som inte är helt klara. Men bygget ska slutföras och slutfaktureras detta år. Vi har fått kyrkobyggnadsbidrag och kyrkoantikvarisk ersättning som täcker 55 procent av våra kostnader.

Den exakta kostnaden för hela byggprojekt är inte klar än. Förutom byggentreprenören ska länsantikvarien och arkitekten ha betalt också.

– Totalt med alla kostnader räknar vi med att landa på mellan 2,5-3 miljoner kronor, säger Sivert Bäck.

Förutom toaletten så finns andra användningsområden med tillbyggnaden också, till exempel ett utrymme där ett brudpar kan förbereda sig inför sin vigsel.

Mer läsning

Annons