Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är laddat för jazz

Jazzkonsert med Claes Strömblad i församlingshemmet i Kopparberg på tisdag kväll är nästa punkt hos Ljusnarsbergs kammarmusikförening.

Annons

– Vi har legat lite lågt den senaste tiden i föreningen beträffande arrangemang, men nu kommer vi med förnyad kraft, säger föreningens ordförande John Björklund.

På tisdag kväll är det dags. Jazzmusikern Claes Strömblad kommer och har med sig ytterligare fyra kollegor. Kvintetten ska framträda under rubriken American songbook och bjuder på klassiska jazzlåtar.

– Det blir en kväll med lite lättsammare underhållande musik, säger John Björklund.

En hel de är på gång i föreningen just nu. I höst kommer det att arrangeras en kväll under rubriken Ljud. Enligt Björklund ska ett modernt musikprogram presenteras. Vidare kommer det en pianotrio senare under säsongen.

Samarbetet med kommunens bildningsförvaltning och skolan fortsätter som vanligt. Föreningens nya musikaliska ledare Helena Anestedt är kontakten med skolan och nyligen fick eleverna se en teaterföreställning.

– Vårt uppdrag är att skapa ett intressant program för de unga. I gengäld får föreningen kontakt med de yngre generationerna, säger John Björklund.

Mer läsning

Annons