Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Diskussion omtomma SD-stolar

Efter valet i höstas har Sverigedemokraterna i Ljusnarsbergs kommun drabbats av flera avhopp. Nu tänker kommunen ta en diskussion med länsstyrelsen hur SD:s vakanta platser i kommunfullmäktige ska hanteras.

Annons

– Det finns fler handskrivna namn på valsedlar från i höstas, säger kommunfullmäktiges ordförande Ken Karlsson (S). Det innebär att det finns fler som kan bli invalda och som sedan avsäger sig.

Ledamot flyttade

SD fick två platser i fullmäktige efter valet. Jens Pettersson och Ann-Charlott Ljung blev ordinarie ledamöter. Ljung flyttade från kommunen för några månader sedan och avsade sig då uppdraget som ledamot i fullmäktige.

Efter att länsstyrelsen gjort en ny uträkning utsågs Christer Ingvarsson till ny ordinarie ledamot för Sverigedemokraterna. Några dagar senare skickade han en skrivelse till länsstyrelsen där han avsade sig uppdraget.

Kandiderade inte

Ingvarsson påpekar i skrivelsen att han inte kandiderat för partiet. En eller flera väljare har helt enkelt skrivit hans namn på en valsedel.

I dag är Jens Pettersson ensam ledamot för SD i kommunfullmäktige. Partiets båda stolar har dock stått tomma vid samtliga sammanträden efter årsskiftet.

Mer läsning

Annons