Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjedag lockade hundratals

Old Wheels Bergslagens familjedag i Ställdalens Folkets park blev en lyckad satsning. Många sökte sig dit för att bland annat titta på veteranbilar och ta sig en svängom på dansgolvet.

Annons
Veteranbil. Gerhard Holz sökte sig till parken för att titta på gamla bilar. Han fattade tycke för en Opel rekord från 1961.

– Under dagen uppgick antalet besökare till mellan 250 och 300 personer, säger Margita Larsson i arrangörsföreningen. Vid den avslutande dansen hade vi drygt 220 betalande. Vi är jättenöjda.

VeteranfordonGerhard Holz, från Kopparberg, besökte folkparken för att titta på veteranfordon.

Det fanns 29 fordon av varierande modeller att beskåda.

– Jag tycker det är kul med gamla bilar, säger Gerhard. Jag har sett flera fina fordon. Undrar om inte Opeln från början av 1960-talet är den finsate. Men det finns också en Mustang som ser bra ut.

Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande, NTF, fanns på plats för att prata trafiksäkerhet. De som ville kunde testa både en voltbil och krocksläde.

– Det var annorlunda, säger Maria Remb, från Kopparberg, när hon kliver ur voltbilen. Det var jobbigt men samtidigt häftigt. Jag tyckte det kändes som allt trycktes nedåt.

Många mil i bil

Maria och hennes familj åker ofta bil eftersom släkten finns i Norrland. Då gäller det att köra ordentligt för att undvika tillbud och olyckor.

– Hittills har vi klarat oss, säger hon. Jag tycker det är bra att NTF är här och informerar om säkerhet på vägarna.

Old Wheels har för avsikt att komma tillbaka med ett liknande arrangemang nästa år.

Bil går över styr. Maria Remb testade hur det känns att volta med en personbil. Hon tyckte att det var en häftig upplevelse.

Mer läsning

Annons