Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försäljning är inte längre aktuellt

Ulf Anagrius driver Stjernfors herrgård och museet vidare. Någon försäljning är inte längre aktuell.

Annons
Jubileum. Det var nära att Ulf Anagrius lämnade Stjernfors herrgård och verksamheten på gården. Nu är försäljningstankarna lagda åt sidan och Anagrius håller i stället 35-årsjubileum. ARKIVBILD

Det var i fjol sommar som Ulf Anagrius fattade beslutet att sätta punkt för sin verksamhet i Stjärnfors efter 34 år. Då sa han att det tagit tre år att komma fram till beslutet som var mycket svårt.

– Då var jag inte riktigt frisk och beslutet kändes nödvändigt. Men efter att ha genomgått operationer mår jag bra är jag tillbaka på banan igen, säger Ulf Anagrius.

Han har ändrat sig och planerar i stället för ett 35-årsjubileum.

– Ja, jag fortsätter med verksamheten. Det är ju så vansinnigt roligt. Museet är öppet allt eftersom det kommer in beställningar. Redan i morgon är det premiärvisning, då kommer de första besökarna.

Ulf Anagrius kom till Stjärnfors 1978 och drog omedelbart igång museumverksamhet i anslutning till herrgården. Men intresset för gamla prylar sträcker sig längre tillbaka i tiden än så. Anagrius har alltid varit en storsamlare av teknikhistoria och 1977 öppnade han ett mindre museum i Edsviken i Sollentuna.

– Det museet tog jag med hit, berättar han.

Sedan dess har verksamheten i Stjärnfors växt. Museet består av bilar, motorcyklar, hästvagnar, brandbilar, telefonutrustning, teknik och även en lanthandel.

Ulf Anagrius fyller 77 år i höst, men åldern är inget hinder framhåller han.

– Hälsan är viktigast av allt, men att vara igång håller mig frisk, det är jag övertygad om. Jag trivs bra här och mötet med alla människor är roligt. Jag behöver stimulans och det är vad jag får.

Stjernfors golfklubb arrenderar en del av Anagrius mark för sin verksamhet med golfbana och kaffestuga. Det samarbetet fortsätter som vanligt.

Mer läsning

Annons