Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Förslaget inte trovärdigt"

Hendrik Bijloo i Kraftsamling för Ljusnarsberg blev besviken när han såg innehållet i förslaget till reviderat näringslivsprogram för Ljusnarsbergs kommun perioden 2012-2014. När kommunfullmäktige diskuterade förslaget yrkade han på återremiss.

Annons

– Förslaget är inte trovärdigt, säger Bijloo. Jag tror inte det finns en rimlig chans att vi med det här programmet kan uppnå de uppsatta målen.

Konkreta mål

De konkreta målen handlar om ranking, nystartade och inflyttade företag, inflyttning, turism och besöksnäring samt gästnätter.

Ljusnarsberg hamnade 2010 på 279:e plats i den rankning som Svenskt näringsliv upprättar varje år. Målsättningen i år är 230:e plats, 200:e 2013 och 170:e 2014.

När det gäller nystartade och inflyttade företag är målsättningen en nettoökning på 15 nya företag i kommunen per år. Under den kommande perioden hoppas kommunen på en årlig nettoinflyttning på 25 personer.

Öka turismen

När det gäller turismen är målet att antalet besökare till kommunens turistbyrå årligen ska öka med tre procent. Även när det gäller antal gästnätter är målsättningen att öka med tre procent per år under perioden.

”Återremittera frågan”

– Jag tror att 2011 kan bli ett år med dåliga siffror, säger Hendrik Bijloo. Jag uppmanar fullmäktige att återremittera frågan och ge kommunstyrelsen uppdraget att formulera en riktig policy.

Kommunalråd Ewa-Leena Johansson (S) rekommenderade fullmäktige att inte röra målen för 2012. Hon yrkade på liggande förslag och lovade dessutom att återkomma i ärendet senare.

Kommunfullmäktige antog förslaget i dess helhet.

Mer läsning

Annons