Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbollsfarsor som värnar om idrotten

I går delade Rotary ut årets ungdomsledarstipendium. Den här gången gick det till tränarduon Peter Ström och Göran Eriksson, som på ett framgångsrikt och hedervärt sätt svetsats samman KFK:s P 11-lag.

Annons
Stipendiater. Tränarduon Peter Ström och Göran Eriksson fick i går ta emot årets ungdomsledarstipendium av den lokala Rotary-klubben.Bild: annika nygren-berg

Varje år delar Rotary i Kopparberg ut ett stipendium till någon i kommunen som, på ideell basis, gjort en hedervärd insats för ungdomarna i kommunen. En tradition som pågått sedan 1986.

I år gick priset går till ”fotbollsfarsorna” Peter Ström och Göran Eriksson. Två personer som tillsammans coachar 99:orna (samt några 98:or) i Kopparbergs fotbollsklubb.

– Det känns roligt att få uppskattning för den tid vi lägger ner på det här, säger Göran Eriksson.

Genuint intresse

Det är fyra år sedan Peter och Göran påbörjade sitt tränarskap i det som numera är KFK:s P 11-lag. Att bådas söner spelar i laget bidrog till engagemanget, men lika viktigt är deras eget genuina intresse för sporten.

– Vi är uppväxta i ett omklädningsrum, säger Peter.

Årets säsong var den första för deras pojklag att spela seriespel. Åren innan har de i stället spelat poolspel, med ojämnt resultat.

Men i år gjorde laget en kovändning och tog hem segern i seriespelet. Förklaringen till framgångarna hävdar tränarduon är bland annat den positiva attityd de försöker förmedla.

– Vi är noga med att aldrig vara negativa i vårt bemötande och förväntar oss samma bemötande tillbaka. Ser vi något ojuste så försöker vi stävja det direkt, säger Göran.

Serieseger

Belöningen för deras träningssätt är ett sammansvetsat lag – och därmed också en serieseger.

Duons sikte är nu inställt på ett deltagande i Gothia cup i Göteborg, världens största fotbollsturnering för ungdomar. Närmast är det inomhusträning, med start på fredag, som gäller.

– Finns det fler barn som är intresserade är de välkomna att vara med.

Mer läsning

Annons