Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbollstjej och nät-tidning prisades

Tjejen som startade ett fotbollslag, och duon som startade en webbtidning i Kopparberg. Där har ni pristagarna till Årets Ljusnarsbergare.

Annons
Inger Aftonljus, Björn Öringbäck och Felicia Lidman tar emot priset Årets Ljusnarsbergare av kommunfullmäktiges ordförande Ulla Diedrichsen (V).

Tycker du att det behövs ett fotbollslag i Kopparberg för unga tjejer? Starta ett sådant! Det gjorde Felicia Lidman, 13 år.

Tycker du att media bevakar Ljusnarsbergs kommun för dåligt? Starta en egen tidning! Det gjorde Inger Aftonljus och Björn Öringbäck.

Dessa två initiativ belönades idag med utmärkelsen Årets Ljusnarsbergare. 2500 kronor till Felicia och 2500 kronor till webbtidningen kopparbergarn.se.

- Jag ville att vi skulle ha ett fotbollslag i Kopparbergs BK för flickor födda 2001-04. Nu är vi 20 tjejer som träffas två gånger i veckan och tränar fotboll och vi har inlett seriespel också, säger Felicia.

- Den 14 april 2012 startade vi internet-tidningen kopparbergarn.se. Idag är vi en förening som driver tidningen och vi är ett tiotal personer som skriver i tidningen, berättar Björn och Inger.

Ytterligare en kreativ människa i Kopparberg prisades idag, Ninni Ahlén. Hon tilldelades Lions ungdoms/kulturstipendium med 3000 kronor för att hon är en ambitiös och konstnärlig tjej.

Det var nationaldagsfirande idag på Malmtorget och det var då dessa hedersutmärkelser delades ut. Det var förstås sedvanlig parad med den blå-gula flaggan i täten och dans med folkdanslaget och musik med spelmän från Ljusnarsberg. Några av kulturskolans elever fanns också med på scenen idag.

Här får Ninni Ahlén Lions ungdoms/kulturstipendium av Lions president Lasse Grandin.
Folkdanslaget från Ljusnarsberg fanns förstås med när nationaldagen firades i Kopparberg.

Mer läsning

Annons