Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gängkriminell greps i norra länet

Tre män har häktats misstänkta för inblandning i en narkotikahärva i länet. En av männen uppges ha figurerat på Rikskriminalpolisens lista över Sveriges 100 mest efterspanade personer inom organiserad brottslighet.

Annons

Männen greps i Kopparberg i söndags misstänkta för delaktighet i grovt narkotikabrott. Det handlar om en 42-årig man som nu häktats för grovt narkotikabrott, samt två 27-åriga män som misstänks för medhjälp till brottet.

En fjärde man greps i tisdags - även han misstänkt för grovt narkotikabrott -  efter att ha varit anhållen i sin frånvaro. Männen har koppling till Stockholmsområdet.

I offentliga handlingar från Örebro tingsrätt framgår det att brottet har pågått mellan 7 juni förra året fram till den 3 maj i år – samtidigt som männen greps.

Enligt en dom från Svea hovrätt 2009 har den ena 27-åringen haft koppling till det kriminella gänget Werewolf Legion i Stockholm och är dömd för bland annat grov utpressning och grovt narkotikabrott.

SVT Nyheter Örebro uppger att en av männen har funnits med på Rikskriminalpolisens lista över 100 eftersökta gängkriminella personer.

42-åringens advokat, B-O Ullsåker, är förtegen om omständigheterna.

– Jag kan inte uttala mig på grund av förundersökningssekretess. Men min klient har erkänt vissa delar, säger han till NA.

Åtal mot männen ska vara väckt senast den 20 maj.

Mer läsning

Annons