Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ida prisas för sin smittande glädje

”Initiativförmåga, engagemang och sångarglädje som smittar av sig”, med de orden motiverade Rotary Kopparberg på tisdagskvällen att Ida Blomqvist, sånglärare på Kulturskolan, tilldelades årets ungdomsledarstipendium.

Annons
Stipendieutdelning. Margarets Svenson, Rotary Kopparbergs president, läser upp motiveringen till varför man utsett Ida Blomqvist, sånglärare på Kulturskolan, till årets ungdomsledarestipendiat.Foto: Sofia Gustafsson

Efter att de inmundigat årets julbord på Bångbro Herrgård övergick tisdagkvällens rotarymöte till att handla om ungdomsledarprestationer.

– Det här är en person som gjort mycket för ungdomsverksamheten i Kopparberg, avslöjade Jonas Karman, sekreterare och tillträdande president, redan innan man tillkännagivit årets vinnare av Rotarys ungdomsledarstipendium.

– Tack snälla. Jag gillar ju att vara här i Kopparberg med alla dessa fina barn och jag har alltid roligt på jobbet, sa Ida Blomqvist när hon tackade Rotary.

Så gott som

varje år delar Rotary Kopparberg ut ett ungdomsledarstipendium.

– Vi vill uppmuntra den som är inspiratör, den som får med sig ungdomarna, till en meningsfull fritid, säger Margareta Svenson, Rotarys nuvarande president.

2 000 kronor, äran och ett julbord i sällskap med Rotarymedlemmarna var priset som stipendiaten Ida Blomqvist fick ta del av.

– Hon sprider en glädje runt sig som man smittas av, säger Margareta Svenson och förklarar att det är klubbmedlemmarna själva som varje år får nominera kandidaterna till stipendiet.

Tisdagsmöte. Innan stipendiet till årets ungdomsledare kunde delas ut samlades rotarymedlemmarna och stipendiaten, Ida Blomqvist, runt julbordet på Bångbro herrgård.

Mer läsning

Annons