Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingela testar gärna nya grepp

Färgstark och mångfasetterad. Ingela Bornström brinner för det konstnärliga uttrycket och i går var det vernissage på Blå soffan.

Annons
Explosivt. Även om Ingela Bornström bestämmer sig för att skapa något finstämt säger hon att det oftast slutar i något explosivartat.

Nyfikenheten och viljan att lära nytt får Ingela att ständigt ge sig i kast med nya tekniker eller uttrycksmedel. Det hänger säkert samman med läraryrket, men är också en del av hennes personlighet.

– Jag är en person som inte kommit på vad som är min grej, därför vet jag inte vad som är roligast och förmodligen blir jag aldrig riktigt duktig på något.

Utställningen på Blå soffan, i Ljusnarsbergs konstklubbs regi, har mycket att bjuda på. Bilder skapade i olika material, keramik, skulpturer, tovade alster och fotografier.

– Allt började med fotografering när jag fick min första kamera, en Instamatic, när jag var sju. Hela veckopengen gick åt.

Vad än

Ingela ägnar sig åt är det helhjärtat och med koncentration. Timmarna flyger iväg, och möjligen är det en knorrande mage eller när tröttheten gör sig gällande som får henne att återvända till nuet.

– Skapandet får mig att må bra, jag slappnar av. Hamnar i något slags meditativt tillstånd.

Hon tror att konsten har stor betydelse för människan.

– Den gör oss till just människor. Får det att klia i hjärnan, så vi höjer oss ett litet snäpp.

Utställningen på Blå soffan pågår till 22 mars.

Ett alster. Den tovade figuren är ett av många olika konstnärliga uttryck som Ingela Bornström presenterar på Blå Soffan i Kopparberg.

Mer läsning

Annons