Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen ny crossbana i sikte

Ända sedan cross-banan vid Lund stängdes i början av 2000-talet, har MK Kopparberg försökt hitta en ny bana att köra på. Men det ser ut som om det dröjer innan klubben hittar en lösning.

Annons
Sport för unga. Intresset för att köra motocross är stort bland ungdomar, men de har svårt att ta sig till banor utanför Kopparberg.

– Det är inte så lätt. Det är mycket vi måste tänka på och det krävs ett större ansvar från klubbarna numera. Det handlar inte bara om buller och sådana saker, utan även om ansvar för åkarna, säger ordföranden Stefan Frisk.

Crossbanan vid Lund fick stänga sedan grannarna klagat på de ljud som ofrånkomligen kommer från en sådan verksamhet.

– Vi höll på att sammanställa en enkät till de boende för att se om vi kunde hitta en lösning tillsammans med dem. Men den hann aldrig ut, berättar Stefan Frisk.

Sommarprojekt

Två intresserade ungdomar hade nämligen som sommarprojekt med skolan tagit sig an frågan om banans eventuella återöppnande.

– Men ganska omgående fick de besked från Bergslagens miljö- och byggförvaltning att det inte kunde bli aktuellt. Det finns miljöfarliga ämnen i marken så det var uteslutet.

Det finns dock fortfarande ett intresse för motocross i Kopparberg, men klubben har sedan några år ingen egen mc-sektion och ingen aktiv tävlande.

– Flera har frågat om det inte går att starta i Lund igen, men det går alltså inte.

Alternativet Mossgruvan, där klubbens folkracebana ligger, är inte heller aktuellt.

Avståndet en nackdel

– Det är kanske annars mest rimligt, men då har vi nackdelen att det är en och en halv mil dit. Crossförarna är oftast yngre och kan inte ta sig dit lika enkelt som när banan låg i Lund, konstaterar Stefan Frisk.

I dagsläget ser det alltså mörkt ut för en crossbana i Ljusnarsberg, men Stefan Frisk stänger inte dörren helt.

– Att bygga en bana är kostsamt och ställer krav på klubben. Men vi har inte släppt tanken.

Mer läsning

Annons