Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klacken är såld till Jimmy Hoppe

Konferensanläggningen vid Gillersklack är såld till Jimmy Hoppe. Han tar över driften 1 september.

Annons

Nuvarande ägaren Katrin Berhoft har drivit konferensanläggningen sedan april 2012. Nu ett drygt år senare har hon beslutat sälja. En avtalsförklaring är skriven med Jimmy Hoppe och den 29 augusti ska de sista pappren vara klara enligt Bernhoft.

– En orsak till försäljningen är att jag har reumatism och orkar inte jobba hur mycket som helst. När Hoppe aviserade sitt intresse nappade jag. Vi inleder istället ett samarbete, säger Bernhoft.

Bernhoft driver företaget City konferenscenter med säte i Örebro och har för avsikt att lägga verksamhet i Gillersklack.

Älgparken och slalombacken drivs av företaget Bergslagsäventyr. Vd:n Björn Selvin berättar att han samarbetar med Jimmy Hoppe sedan en tid.

– Vårt mål är att projektera hela berget för att få ett enda ägarförhållande. Vi knyter samman verksamheten för att slippa gå omvägar och kunna fatta smarta beslut.

Tanken är att anställa en vd som utvecklar koordinationen, säger Hoppe.

Hoppe och Selvin har även lagt in ett anbud på badanläggningen som ägs av Ljusnarsbergs kommun men som nu säljs. Där är tanken enligt Hoppe att utveckla en spaanläggning.

Mer läsning

Annons