Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kopparberg mineral avslutade med förlust

Kopparberg Mineral redovisar en förlust för perioden 1 september 2009 till den 31 december 2010.Den uppgår till drygt 3,9 miljoner kronor.Anledningen till att bokslutet omfattar 16 månader är att bolaget vid årsskiftet övergick till kalenderår som räkenskapsår.

Annons

I januari förra året slutfördes köpet av Lundin Mining Exploration, som numera heter Kopparberg Mining Exploration. Köpesumman var 4,5 miljoner kronor.

Nyemissioner

Under perioden har bolaget genomfört försäljning av nya aktier vid tillfällen. Nyemissionerna inbringade Kopparberg Mineral 22,4 miljoner kronor.

Under det femte verksamhetsåret har bolaget sökt, erhållit och köpt 74 undersökningstillstånd om drygt 53 000 hektar. Under samma period har 24 undersökningstillstånd sålts.

Ett av de intressantaste projekten är Evaförekomsten i Arvidsjaurs kommun.

Bolaget har ansökt om bearbetningstillstånd. Länsstyrelsen har begärt kompletterande information om hur en framtida gruvverksamhet kan anpassas till rennäringen.

Håkansboda intressant

Håkansboda i Lindesbergs kommun är ett annat intressant område. Bolaget kommer att ansöka om bearbetningstillstånd här.

Förutom Håkansboda kopparförekomst och förlängningen av zinkmalm i Lovuisagruvan omfattar projektet flera intressanta mineraliseringar.

Även ett område i Ställdalen bedöms som intressant. Bolaget anser att möjligheterna att hitta en malm i området är goda. Ett borrprogram omfattande provtagning av morän och bergkax har genomförts. Resultaten håller på att analyseras.

Mer läsning

Annons