Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krävande programhos musikförening

På lördag bjuder Nils Rönnegård ännu en gång in till konsert i sitt vardagsrum. Den här gången är det cellisten Ola Karlsson och pianisten Elina Sirone som står för musiken.

Annons

Doktorns musikförening håller på lördag kl 16 konsert i Nils Rönnegårds Vardagsrum, på Björkberget i Kopparberg. Enligt Rönnegård kommer publiken att bjudas på ett ”högintressant och krävande program”.

Radiosymfonikerna

Cellisten Ola Karlsson är i sin professorsroll ansvarig för cellistutbildningar vid Musikhögskolan i Stockholm. Förutom att ha en omfattande, internationell konsertverksamhet är han även, sedan många år tillbaka, Radiosymfonikernas solocellist.

Den lettiska, unga pianovirtuosen Elina Sirone har spelat piano sedan tre års ålder. Hon har vunnit flera internationella pianisttävlingar och har förutom konsertverksamhet tillsammans med Ola Karlsson varit solist med orkestrar i Malmö och Stockholm.

Chopinfantasi

Lördagens program inleds med Chopins Polonäsfantasi från flygeln och avslutas med hans polonäs för cello och piano. Däremellan bjuds på virtuos musik från både cello och flygel.

Mer läsning

Annons