Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritiska till delårsrapport

Delårsrapporten för Ljusnarsbergs kommun för tiden 1 januari till och med 31 juli i år kunde godkännas av kommunfullmäktige först för några dagar sedan. Flera av ledamöterna är kritiska till att det tagit så lång tid.

Annons

– Delårsrapporten kommer väldigt sent, säger Ulf Hilding (M). Även delårsrapporten för Bergslagens kommunalteknik och delårsrapporten för regionförbundet har dröjt länge. Vad kan vi göra med sådana här rapporter? Det är för sent att lägga några yrkanden.

Moderaten påpekade att det hade varit bra att ha delårsrapporten som underlag när fullmäktige beslutade om budgeten för 2012.

– Att det tagit tid beror på att vi väntat på revisionsrapporten, säger kommunstyrelsens ordförande Ewa-Leena Johansson (S). Det tar tid innan revisorerna blir klara. Det är förstås inte bra att det tar så lång tid innan vi kan godkänna delårsrapporterna.

Ulf Hilding menar att kommunen måste sträva efter att delårsrapporterna för Ljusnarsbergs kommun, Bergslagens kommunalteknik och regionförbundet ska komma tidigare.

De finansiella målen som sattes upp inför 2011 kommer inte att uppnås. Kommunens ansträngda likviditet gör att ingen amortering gjorts.

– Resultatmålet kommer vi heller inte att uppnå, säger kommunens ekonomichef Bo Wallströmer. Vi kommer att landa på ett överskott mitt emellan 788 000 kronor och 5,5 miljoner kronor. Målet är att ha ett överskott någonstans mellan fem och sju miljoner kronor.

Ewa-Leena Johansson påpekade att de finansiella målen förändrats en del. Hon gläder sig dessutom åt att befolkningsminskningen inte blir så stor som befarat.

Mer läsning

Annons