Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusfest med hög mysfaktor

I lördags kväll samlades hörksborna i bygdegården för den årliga ljusfesten. En glad tillställning med hög mysfaktor, underhållning, kôrv och kaffe.

Annons
Mysfaktorn under ljusfesten i Hörken var hög. Ute brann marschaller och den som ville kunde få se en nygrillad kôrv, eller två.

– Häng me på party, slit dig och kom loss.

Kalasbandets Daniel och Jimmy inledde festligheterna med denna 70-tals låt, och publiken var genast med på noterna. Precis så som det ska vara när stämningen är på topp.

Ett stort antal Hörkenbor hade slutit upp för att delta i den årliga ljusfesten som arrangeras av den lokala PRO-föreningen. Vägen ner till bygdegården var kantad med marschaller och doften av grillad korv spred sig över trakten.

Inne i bygdegården brann levande ljus och samtalen kring borden var många.

– Nu har björnarna gjort sitt och älgarna blivit skjutna. Då vet man att det är det dags för ljusfest, sa PRO-ordföranden Helena Ylitalo i sitt välkomsttal.

Hörkens PRO är en aktiv förening med många olika cirklar. Allt sker dock på dagtid och under vardagar, så denna lördagkväll har genom åren kommit att bli ett välkommet avbrott.

– Man kommer hit för gemenskapen. Det är kul att träffa byborna, sa Gunilla Eliasson.

– Och så kôrven och kaffet förstås.

Daniel och Jimmy underhöll med sång och musik under ljusfesten i Hörken.

Mer läsning

Annons