Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mack i ny tappning

Der har dragit ut på tiden, men nu är macken i Ställdalen helt moderniserad. En investering på drygt 300 000 kronor.

Annons

Under 2009 började Ställdalsbon Arne Danielsson planera för en stor satsning på bensinmackan i Ställdalen. Han kunde då konstatera att bensin- och dieselförsäljningen hade ökat de senaste åren, bland annat efter det att Uno X lade ner macken i Kopparberg i mars 2008. Förhoppningen var också att nedläggningen av Statoil i Kopparberg skulle ge en liknande effekt.

– Efterfrågan har ökat rejält sedan nedläggningen av Statoil. Det är stor efterfrågan på att kunna betala med sedlar, konstaterar Arne Danielsson.

Investeringen på cirka 300 000 kronor gäller bland annat två nya pumpar och en kortautomat som tar de flesta kredit- och betalkort samt medlemskort. Dessutom behövs en höjning av taket ovanför pumparna höjas så att alla fordon lägre än 4,5 meter ska få plats vid pumparna.

Egentligen skulle allt ha varit klart under våren 2010. Den speciella kortterminalen har dock tagit längre tid än väntat att ta fram. Det enda som hittills blivit färdigt är höjningen av taket.

– Under tisdagen kommer terminalen. När den är installerad är det bara att tanka igen, säger Danielsson.

Macken i Ställdalen har funnits sedan 1963. Det var Arne Danielsson som startade den och han är även den som fortfarande driver den. Enligt Danielsson själv har dock macken aldrig varit vare sig en stor eller lönsam affär, utan mer som en service till ortsborna. Han är nöjd med att det går runt, säger han.

Mer läsning

Annons