Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Made in Kopparberg

Med Kopparbergs brukshundklubb och föreningen Komiken är det nu klart att även Kopparberg ska vara med på länsteaterns satsning på lokala kabaréer. I norra länet deltar även Stribergs Folkets hus och Hällefors folkhögskola.

Annons

– Vi reser runt med en kabaré där manuset inte är färdigt. Sedan ska lokala aktörer tillsammans med våra skådespelare forma föreställningen, berättar Jenny Tallén på Örebro länsteater.

Made in Kopparberg, Made in Hällefors och Made in Striberg blir respektive föreställnings namn.

Det var en stund ovisst om Kopparberg kunde delta i kultursatsningen.

– Det finns inte en aktiv teaterförening på orten. Men kanske kan detta skapa inspiration till att en teaterförening i Kopparberg sedan får fart.

Grundmanus är skrivet av Niclas Ekholm, Kalle Nilsson och Per Fritz. Vad som ska ske på scenen beror på de lokala aktörerna.

– Vi söker inte bara artister utan det finns så mycket annat som också passar på en scen. När vi gjorde detta förut hade vi till exempel två barristor i föreställningen.

Vecka 3 spelas kabarén i Bångbro Folkets hus och Ljusnarsbergs kommun sponsrar med hyran. Vecka 5 planeras föreställning i Hällefors folkhögskola eller Folkets hus och veckan därpå i Stribergs Folkets hus. Samma satsning sker även i Karlskoga, Askersund och Kumla.

Mer läsning

Annons