Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många lägenheter outhyrda

Ljusnarsbergs Fastighets AB har för årets första fyra månader ett hyresbortfall på nästan en miljon kronor. Det visar bolagets senaste resultatrapport.

Annons

– För närvarande har vi 32 lägenheter outhyrda, säger Ingemar Javinder (S), som är verkställande direktör och styrelseordförande.

Fastighetsbolaget redovisar en vinst på 196 000 kronor för uthyrning av bostäder medan det blev en förlust på drygt 320 000 kronor för verksamheten med förvaltningslokaler.

Driftkostnaderna för LFAB under perioden uppgick till drygt fem miljoner kronor. Driftkostnaderna för förvaltningslokaler samma period stannade vid drygt 1,7 miljoner kronor.

Kostnaderna för snöröjning och sandning sedan årsskiftet till den sista april uppgick till drygt 410 000 kronor.

Den 13 juni håller fastighetsbolaget årsstämma. Då ska stämman ta ställning till kommunfullmäktiges förslag till nytt ägardirektiv. Förslaget är föranlett av att bolagets framtida organisation utreds för närvarande.

– Jag kommer att fortsätta med utredningen, säger kommunens ekonomichef Bo Wallströmer. Jag räknar inte med att lägga något förslag förrän tidigast till årsskiftet.

Närmast kommer bolagets fastighetschef Torbjörn Larsson att upphandla fastighetsskötsel. För närvarande utför bolagets personal en del av denna skötsel medan resten sköts av ett privat företag.

– Hur det blir nästa period får vi ta ställning till när anbudstiden går ut, säger ekonomichefen.

Mer läsning

Annons