Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marschaller skapade stämning i Kopparberg

120 marschaller kantade gatorna och skapade julstämning när skymningen föll över Kopparberg. En hel del folk hade tagit tillfället i akt att bege sig ut och begrunda årets julskylning.

Annons
Stämningsfullt. Lilly Röök Sahlin, Madelene Andersson och Erika Anerstedt sjöng julsånger inne på Oscaria. Utanför skyltfönstret lyste 120 marschaller upp gatorna.  Foto: Adam Söder

Kopparberg. Längst både Bergmästaregatan och Konstmästaregatan ända ned till brandstationen brann marschallerna. De placerades ut av Ken Karlsson och Ulla Kalander-Karlsson på turistbyrån.

– Det är Ljusnarsbergs kommun som skänkt dem, säger Ken Karlsson. Men det tog längre tid än vi trodde att ställa ut dem.

Inne på skoaffären Oscaria framförde Lilly Röök Sahlin, Madelene Andersson och Erika Anerstedt julsånger. De tre har gått på musikskolan tillsammans.

– Det var Anna-Lena på Fagers som frågade om jag kunde vara med i dag och spela så jag frågade runt och fick tag i de här brudarna, säger Lilly Röök Sahlin.

Både på Malmtorget och i Galleri Blå soffan var det ruljangs hos försäljarna. På Blå soffan spred sig doften av glögg.

– Det har varit så mycket så folk så, jättebra, tyckte Birgitta Enhol-Persson från slöjdarföreningen och serverade glögg till Sture Ekmark på nättidningen Kopparbergaren.

Senare under kvällen stod konsert i Hörkens kyrka på programmet.

Mer läsning

Annons