Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med hårdrock laddar Kopparberg för marknad

Med band som Durango Riot, Randy, Bäddat för Trubbel och Dead Lord är Kopparberg redo för stor marknadskommers och en massa rockmusik till helgen.

Annons
Inte bara hårdrock förstås. Gammelmarken hålls vid Stora Gården som vanligt. Här kan du köpa lokalt producerade produkter och mat av knallar i tidsenliga kläder. Musik och dans står också på programmet.

- Det kommer cirka 500 knallar och blir det fint väder räknar vi med minst 100 000 besökare, kanske uppemot 120 000 besökare, berättar marknadsgeneral Björn Sahlin.

Redan på fredag kväll startar helgens festligheter. Då finns Axels tivoli på plats och så öppnar rocktältet Koppermoutain Breakdown för besökare.

På lördagen är det sedvanlig marknad med alla knallar samt förstås Gammelmarknaden vid Stora gården. Tivolit är med även denna dag och rocktältet Koppermoutain Breakdown har marknadsöppet hela helgen.

- Efter lördagskvällens rocktält testar vi en helt ny grej, en buss som går från Kopparberg via Lindesberg till Örebro med valfria stoppplatser. Cirka klockan halv 2 på natten avgår bussen och det kostar 100 kronor att åka med, berättar David Sahlin som ansvarar för rocktältet.

På fredagskvällen finns band med anknytning till Kopparberg på scenen i rocktältet: Robinz kalops, Hungry Joe och Body.

På lördagen äntrar följande band rockscenen: The Durango Riot, Randy, Bäddat för Trubbel och Dead Lord. Söndagen är det open mic.

David berättar lite om de bokade banden:

- Randy är ett gammalt anrikt punk/rock-band och de gör sin första spelning nu på flera år och den gör de i Kopparberg. Samtidigt lanserar de sitt öl som bryggs på ett mikrobryggeri i Norrland. Dead Lord är ett nytt hungrigt hårdrockband som spelar i 70-talsanda. Durango Riot är Örebrobandet som släppt sin andra skiva och Bäddat för Trubbel är ett skåneband med ett sound som Karl Pedal möter Eddie Meduzas kompband.

Mer läsning

Annons