Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MKK bygger bana för radiostyrda bilar

MK Kopparberg ska bygga en racingbana för radiostyrda bilar på den gamla crossbanan. Satsningen sker bland annat med pengar från Riksidrottsförbundet.

Annons
Ännu mera radiostyrt i Kopparberg. Förra året köptes den här 1:10-bilen och tre likadana bilar till av MKK. Nu planeras ett bygge av en Rc-bana. ARKIVBILD: ANDERS ALMGREN

– Vi fick ett bidrag inom Idrottslyftet förra året för att köpa radiostyrda bilar och investera i utrustning för virtuellt rally. Vi har fortfarande cirka 10 000 kronor kvar som vi har tänkt ska användas till bygget av en Rc-bana i Kopparberg, berättar Stefan Frisk, ordförande i MKK.

Motorklubben fick 45 000 kronor för sin riktade ungdomssatsning på radiostyrd racing och virtuellt rally från Riksidrottsförbundet. Fyra buggybilar i skala 1:10 köptes in av klubben och i höstas kom verksamheten igång.

Banan som nu ska anläggas planeras för skala 1:8-bilar, alltså lite större bilar. De mindre bilarna ska förstås också kunna köras på banan.

Banlängd blir ungefär 250–300 meter. Ett förartorn planeras att byggas. Tanken är att banan sedan ska bli godkänd för att hålla officiella tävlingar i radiostyrd racing på.

– Vi planerar för en bana av USA-typ. Det betyder att det blir mycket hopp, kuperad terräng och en allmänt mer spektakulär bana.

Höga krav

Förutsättningarna för att få igång motocross-verksamhet på banan har undersökts nyligen, men klubben avstår från detta.

– Det beror på att kraven för att driva en crossbana är så mycket högre vad gäller till exempel bullernivå och damm. Därför gör vi den här satsningen på radiostyrt, i stället för att det bara står tomt där.

Redan nu i sommar hoppas MKK att banan ska kunna byggas och börja användas. Innan dess kommer klubben att arrangera några fler prova på-helger på den temporära banan för radiostryda bilar vid klubbhuset.

Mer läsning

Annons