Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikskolan gav vårkonsert

Varje vår, varje jul. Ja, oftare än så ger barnen och ungdomarna i Musikskolan sina konserter. Och publiken kommer alltid, vilket skedde även i måndags kväll när det bjöds på vårkonsert.

Annons
En sexåring och en fiol. Sov du lilla videung framföres av Mira Johanssen Melin.

Fullsatt i bänkarna och fullsatt uppe på scenen. Det är en ganska rättvis beskrivning av en vanlig tillställning i regi av Musikskolan i Kopparberg.

Publiken hade infunnit sig även i kväll och med en trumpetfanfar öppnades hela tillställningen. Och sedan startade en kavalkad av sång och av musik. Med vårvindar friska tätt följt av Fattig bonddräng så var konserten igång. Musikskolan har drygt 100 barn och ungdomar i sina verksamheter. Lägg sedan till körerna från skolan och du har en ensemble som heter duga.

Helena Engström Anestedt, Ida Blomqvist, Karin Svedberg Carlsson, Carl Ölvstam och Håkan Nykvist såg till att konsertschemat hölls och att låtprogrammet avverkades i bestämd ordning.

Musikstilar och musikaliska ungdomar avlöste varandra och varje framfört nummer drog ned rungande applåder. Det bjöds på allt från Lady Gaga:s Pokerface och Mats Lindströms Gånglåt från Finnkullen till Beethovens Månskenssonaten och Ted Gärdestads sång ”Jag vill ha en egen måne”.

Ute sken en sommarsol och med vårkonserten i Ljusnarsbergs kyrka i måndags kväll kan det väl sägas att nu har sommaren kommit till Kopparberg.

Mer läsning

Annons