Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nöjda premiäråkare

GILLERSKLACK. En stund efter att slalombacken vid Klacken öppnade på lördagen började liften krångla. Det visade sig vara ett elfel, som dock kunde repareras snabbt. Sedan kunde de som fanns på plats börja åka.

Annons
En lift. Gabriella Sandberg hade lagom att göra som liftvakt premiärdagen. Stundtals bildades en mindre kö.

– Vi har inte haft någon tur hittills i vinter. Det har varit en del motgångar. Vad vi lärt oss är att anläggningen är gammal. Vi har åtgärdat en del brister och det finns en del kvar att fixa, säger Eric Sandberg som tillsammans med sambon Towa Lönnström driver anläggningen i vinter.

En av de första i backen var Alfons Höök, från Kopparberg. Han har väntat flera veckor på att få åka i backen. Det hann bli arton gånger nedför innan det var dags att åka hem.

– Jag kommer nog tillbaka på söndag, säger han.

Christoffer Sandberg hade åkt från Ludvika för att vara med om säsongspremiären i Klacken tillsammans med lillebror Jonny, som bor i Kopparberg.

– Backen är kanonbra, säger Christoffer. Det går bra att åka. Däremot kunde det vara mer snö i liftspåret. Men det fungerar.

För att möjliggöra lördagens säsongspremiär jobbade Eric Sandberg och Towa Lönnström med flera sent på natten till lördag.

– Vi skottade snö i liftspåret till klockan 2, säger Towa. Folk i trakten har ställt upp för oss på flera sätt och hjälpt till. Det har bidragit till att vi orkat jobba på.

Nu hoppas arrendatorerna på att det blir en skaplig vinter så att anläggningen kan vara i drift till slutet av mars. För att förhållandena ska bli ännu bättre krävs natursnö.

– Jag har följt väderleksrapporterna noga i vinter, säger Eric. När de lovat snö har det inte kommit någon. Nu hoppas jag att det är snö på väg.

Eric Sandberg är nöjd så tillvida att säsongen är igång. Så här långt har det annars varit supertungt för arrendatorerna som lagt massor av tid på förberedelser utan att få in några pengar.

– Enda trösten är att det inte kan bli sämre.

Eric Sandberg hoppas inom kort att anläggningen ska kunna hållas öppen en kväll i veckan till att börja med. Lite senare hoppas han kunna ha öppet ytterligare någon kväll i veckan.

Snowboard. Bröderna Christoffer och Jonny Sahlberg åkte snowboard. Båda tyckte att backen var välpreparerad.
Nöjd. Alfons Höök är glad för att Klacken äntligen öppnats. Så fort han får tillfälle tänker han åka så länge backen är öppen.

Mer läsning

Annons