Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny busslinje till huvudstaden

Bergslagsexpressen blir namnet på en helt ny busslinje. Med direktbuss från Kopparberg via Lindesberg till Stockholm.– Vi upplever att det finns behov av denna bussförbindelse, säger Ulf Södergren på Söne buss.

Annons

Det handlar om en helt ny satsning på veckoslutsbussar till och från Bergslagen-Stockholm som företaget Söne buss ska göra.

– Bussen avgår på fredagens morgon från Kopparberg. Kör via Guldsmedshyttan, Lindesberg, Frövi, Fellingsbro, Arboga och till cityterminalen i Stockholm.

Sedan går en buss från Stockholm samma väg tillbaka på fredag kväll. Och på söndagar körs sträckan en gång till på eftermiddag och kväll.

– Vi har sett att denna typ av expresstrafik har fått bra genomslag på andra orter, till exempel i Västervik. Nu vill vi även ge bergslagsborna möjlighet att åka till Stockholm och samtidigt ger vi stockholmarna chans att resa till Bergslagen.

– Vi tror på denna idé och att det finns en efterfrågan för den här nya linjetrafiken.

Den allra första avgången för den nya busslinjen från Kopparbergs resecentrum till Sveriges huvudstad sker den 5 juni. Sedan ska trafiken på Bergslagsexpressen enligt plan fortsätta varje veckoslut framöver. Biljetter och exakta tider för Bergslagsexpressen kommer att finnas tillgängligt på webbsidan bergslagenexpress.se.

Om Söne buss i lönet

Söne buss AB i Örebro län kör linjetrafik i och kring Frövi, Karlskoga, Kopparberg och Lindesberg åt Länstrafiken i Örebro län. Företaget kör även skolskjutsar samt chartertrafik. Vagnparken omfattar cirka 65 bussar och med cirka 120 anställda.

Mer läsning

Annons